Thursday, 18 October 2012

Baju Nikah siap !!!

Assalamualaikum.

Wehuuuuu...baju nikah dah siap. Macam tak sabar pulak nak pakai baju tu. Hehe.
Alhamdulillah, hasilnya seperti yang diharapkan. Aku keluar aje dari fitting room, Kak Dini terus cakap cantiknyee. Kembang sekejab. Keh3.

Masa fitting Mr. Bambam bukan main excited lagi. Siap cakap lupa nak bawak samping nak try sekali dengan baju dia tu. Hampeh tau, malu i. Hehe. Kak Dini siap bagi try samping kat kedai dia. Keh3. Mr. Bambam ni kalau dah datang gila dia memang camtu. Lepas amik baju makan kat kedai Azura, dekat2 dengan butik ni jugak macam tu jugak la perangai dia. Tak berapa nak waras. Waiter tu pun layan jek la.

Baju Mr. Bambam cantik dan nampak kemas. Cuma nampak besar sikit sebab masa ukur badan tu kan dia gemuk. Keh3. Dah turun 10kg tu yang baju tu nampak longgar sikit. Lain2 ok. 

Baju aku pulak kena adjust kat siku lengan baju. Agak ketat. Lain2 pun ok. Tunggu lebih kurang 10 minit baju dah siap dibetulkan. Aku baru berangan nak naikkan berat, kan ada masa lagi seminggu. Keh3. Tapi tak boleh la nampaknye sebab baju memang dah fit kat badan. 


Paid..pejam mata jek la bayar..uhuk3

Lebihan lace baju tu aku ambik balik mana tahu boleh letak kat veil ke kan. Kalau rajin nak DIY sendiri la. Kalau tak sewa dengan mak andam je la. 

Gambar tak boleh nak upload, nanti tak surprise. Heheheheeee....



***
Kalau ada sesiapa yang nak tahu apa yang Mr. Bambam buat sampai boleh turun 10kg dalam masa 2 bulan, 
boleh tinggalkan komen ye..
Tanpa ubatan tradisional mahupun moden. Hik3.
(^_^)




14 comments:

Khalilah MNor said...

Happynya... baju dah siap. Btw mr. bambam trun 10kg tu mmg citer gempak... Semangat nak kawen... Semoga segalanya dipermudahkan...;)

meazrynn said...

khalilah : yelah awak..punyalah susah nak cari tailor..dah cari tailor takot pulak dgn hasilnya..bila dah tengok hasilnya..Alhamdulillah, suke sangat..:)
tang turun berat tu sy pun tak sangka dia boleh buat cmtu..hihi..
semoga urusan awk juge dipermudahkan ye.. :)

Miss Volvo said...

tahniah :)

meazrynn said...

Miss Volvo : terima kasih ye.. :)

Miss Volvo said...

fuhh 10kg? byk gile!! sy ni nk buang 2kg pn susah haha!

meazrynn said...

tu la..sy pun terkejut jugak tunang saya boleh turun cmtu sekali..dia takda makan supplement pape pun..cume ubah corak pemakanan dia.. :)

miela lula said...

wahhh. bestnye dah nak kawin dahh ehh? eh eh? hehe. btw tahniah ehh? xD

meazrynn said...

miela lula : wakawaka eh eh..hehe..btw thank you so much dear.. :)

cik azLyzah⊙.☉ said...

Ehhhh..mcm mane mr bambam awak turunkan berat badan.10kg plak tuu..pleaseeeee bgtau =.=

meazrynn said...

azlyzah : ape yg sy tengok,

bila makan tu kunyah lebih sikit..contoh kalau sekarang kita makan kunyah 10 kali je dah telan, skrg tukar jadikan 20 - 30 kali..

lepas tu, kurangkan makan nasi..makan mee ke cmtu laa..

sekarang ni sy tengok..kuantiti nasi dia makan sama dengan sy..kalau dulu die makan 2x lebih dr sy..

senam jgn lupe tau..

dan yg pnting kesungguhan nak kurus kena ada..takley stkt pasang niat..hehe


ekin_pj99@yahoo.com said...

Nak tau lar.. mcm mne awk bleh trunkan berat smpai 10kg tu..

meazrynn said...

ekin :

hehe, bukan saya..tapi hubby saya..
cara2 saya ada tulis kat komen atas awak..

selamat mencuba.. :)

Kamaziha Kamarosli said...

Salam..
kak ziha nak tanya akk tmpah baju nikah tu sepasang l/p berapa totaly??

Kamaziha Kamarosli said...

Salam..
kak ziha nak tanya akk tmpah baju nikah tu sepasang l/p berapa totaly??