Friday, 12 August 2016

The Junni Pinkish White Skincare

Assalamualaikum.



Haa cer teka apa ada dalam bungkusan ni. Hehe, opkos la korang dah tahu kan. The Junni. Ha? Ada yang tahu ke apa tu? Aku masa memula pun macam pelik dengar jenama tu, tapi sebab dia pelik buat aku tertarik nak cuba. The Junni ni skincare. Aku jumpa produk ni masa jalan2 kat youtube.

Malas nak cerita panjang2. Nilah rupa The Junni ni.


Tengok kotak luar macam sayang nak guna. Comel sangat.
Aku tertarik nak cuba The Junni ni sebab cream dia lain dari skincare yang kunyit2 semua tu, harga pun mampu milik. Testimoni pulak ramai yang cakap bagus. Muka aku ni bekas jerawat banyak, ada jugak jerawat tumbuh tapi tak macam dulu2 la yang jenis kat dalam tu kan. Nak pegang muka pun rasa tak sanggup. Dari segi bahan pulak katanya 100% bebas hydroquinone.

The Junni ni ada 3 set. Normal, Acne dan Basic. Aku share gambar pada penjual, dia suggest aku amik set normal tapi sabun tukar untuk jerawat. RM60 saja ya untuk set normal. Basic dan Acne RM45 kalau tak silap.


Dah tengok dalam eh lagi comel..
Set normal ni ada Sabun, Cream 2 in 1 dan day cream.
Bau sabun dan cream dia ala2 bau strawberi. Best.
Sabun tu jadi separuh sebab aku potong dua sebelah untuk letak kat opis sebelah lagi untuk rumah. 
Kat kotak tu dia siap bagitahu tips penggunaan mengikut masalah kulit. Senang kan.

Sabun dia ni setakat aku guna baru beberapa kali dia tak mengeringkan muka. Harap2 The Junni ni serasi la untuk muka aku. Nanti lepas 2 minggu aku share lagi feedback pakai The Junni ya. Kot2 dah boleh jadi flawless macam dia punya duta, Zakirah Zainal. Hihiiiii.........

3 comments:

Fatin Nasuha said...

Hye sis.. nk tnya la..cmne lpas pakai ni.. recommended or not?

Anonymous said...

Ok tak lepas pakai?

Unknown said...

hai , okay tak muka lepas guna product ni ? boleh share tak? hehehe