Thursday, 11 April 2013

Ya Allah Kau Permudahkanlah Semuanya

Assalamualaikum.

Pagi tadi aku dapat call dari mak, kakak aku, Kak Ct nak bersalin. Terkejut aku sebab due bersalin dia bulan 5 nanti, aku terus call Kak Ct, dia kata memang dah rasa tanda-tanda nak bersalin. Kalau nak ikutkan kata akak aku dia ada sebulan lebih lagi, baby tak sabar nak keluar agaknya, masa aku telefon pun dia dah dalam perjalanan nak ke hospital Mahkota Medical Centre di Melaka. 


Masa ni Kak Ct pregnant anak sulung.

Rupanya baby dalam perut Kak Ct songsang, tambah pulak baby tak cukup bulan, so hospital swasta tu tak sanggup nak buat diorang suruh refer kerajaan. Ya Allah, berdebar jantung aku dengar, sebab dalam family aku semua bersalin normal, anak sulung Kak Ct pun normal, tapi bila dengar akak aku nak kena caesar, takut pulak. 

Tadi abang ipar aku, Daus call katanya akak aku dah masuk bilik operation. Ya Allah kau selamatkanlah kakakku dan baby, semoga pembedahan berjalan dengan lancar dan selamat. Amin. 


1 comment:

cik azLyzah⊙.☉ said...

Songsang??
Semoga Semuanye selamat ye :)