Friday, 5 April 2013

Kayuhan Patriotik 1 Malaysia

Assalamualaikum.

Walaupun sepatutnya entry ni dipost semalam, tapi tak kira nak post jugak walaupun macam agak dah basi. Hehe. Dapat saja emel jemputan dari pihak pengurusan kementerian mengenai program ni, aku, kak akma dan kak rosni semangat nak join. Dapat emel terus respond yes. Tak kira nak join jugak. Hehe. Dapat kelulusan boss kami pun lompat-lompat katak. Eh!. 

Dipendekkan cerita, sampailah hari yang ditunggu-tunggu. Huh, driver yang bawak kami ke tempat event cakap dapat basikal free. Oh, seriuskah??Kami pun rasa nak lompat katak lagi sekali. Tengok orang beratur punyalah panjang nak dapat basika free tu. Beratur lebih kurang setengah jam, habuk pun tarak. Ada yang cakap urusetia yang uruskan pengagihan basikal tu dah lari. Tak terkawal katanya sebab terlalu ramai orang.

Hampa disitu. Nasib pihak kementerian memang dah sediakan basikal sewa untuk peserta kementerian kami. 

Haha, yang tak boleh blaa nye, tak sampai 5 minit program bermula, aku pun memulakan kayuhan dengan lemah gemalai sambil mengibar-gibar bendera Malaysia, sekali PAPPP!!!..Eh, asal tak boleh kayuh ni, tengok bawak pedal sebelah kiri tercabut. Hahahaaaa...orang ramai yang tengok kat tepi-tepi jalan semua dah ketawakan aku. Makkkk...malunya. Hahahhaaaaaa..nasib jalan tak jauh lagi, patah balik kat tempat kami ambil basikal tu suruh diorang betulkan balik. Nasiblah diorang berdua sanggup menemani aku yang tersipu-sipu malu. Hehe. Thanks kakak2 sekalian.

Basikal dah ok, kami bertiga mulakan perjalanan balik, tapi kami memang dah kena tinggal jauh. So kami pun jalan-jalan cuci mata je  la kat tepi tasik tu. Nasib tak baik lagi, basikal kak akma pulak tercabut pedal. Hahahhaaaa...memang malang betol nasib kitorang haritu. Basikal free tak dapat, basikal sewa pulak buat hal. Keh3.

Kami pilih laluan CERIA.

Nilah basikal yang buat pasal tu. Grrrrrr......

Me + Kak Akma + Kak Rosni
Pape pun, kami sangat enjoy.... :)

4 comments:

cik azLyzah⊙.☉ said...

wahahahha..tu rupe nye rupe basikal tu..meh cik tumbok...whahhahhaaaa

meazrynn said...

ha la awk..
tu la basikal yg dah buat saya rasa macam nk sorok bawah meja..heheheee...

cik azLyzah⊙.☉ said...

Alalllalal...tak yah kawan basikal tu lagi..cehhhhhh cam betol jea :P

meazrynn said...

mmg dah takkan jumpe lagi dgn die....sayonara laaa...heheeeeee