Monday, 10 December 2012

Tempah Kek Kawin

Assalamualaikum.

Aku baru lepas deal dengan akak toke kek ni. Dah lama aku add dia, baru arini aku sembang2 kat mesej fb. Selain mengambil tempahan kek, akak ni jugak ada buat kelas baking2. Memang kalau bukan fb akak ni  haruslah tergoda dengan design2 kek yang cantik dan kemas.


Cantik kan..

Kadang-kadang perkara-perkara last minute yang kita buat boleh buat kita untung tau. Tapi ada jugak yang rugi. Tengok pada nasib. Hehe. Tapi masa majlis pernikahan aku haritu, perkara last minute lah yang membuatkan aku dapat nikah hari Jumaat. Kalau tak memang tak mendapatlah. 

Eh, apa kaitan cerita kek dengan last minute pulak kan. Hehe. Mesti la ada kaitan. Meh aku story ek. Aku terlupa yang aku tak tempah kek lagi. Lagipun bila fikir-fikir balik beli je la kat secret tu kan, senang mudah cepat dan lazat. Hehe. Tapi bila aku teringat kat mak aku, terus aku berubah fikiran. Tu yang jadi last minute.

Mak aku ni jenis tak makan kalau beli kek kat kedai cina atau yang tidak diketahui punca. So untuk mengelakkan dari mak aku tak makan kek yang akan aku beli nanti, aku akan pastikan aku tempah pada orang melayu. InsyaAllah, dijamin kebersihan dan kehalalannya kan. 

Rezeki aku, rupanya akak tu ada buat promotion sempena cuti sekolah ni. 3 tiers kek RM 300. Kalau hari biasa RM 350 dan ke atas. Terus aku teruja. Hehe. Bakal akak ipar aku tempah memang RM 350, tapi dengan orang lain la. Ha nampak tak. Rezeki last minute kan. Hehe.

Nasib la akak ni amik lagi tempahan. Kalo tak, menangis air mata darah lah aku. Heheheheee..

Kek akan direview kat sini ye nanti.. :)




2 comments:

itmeMawarPutih said...

cantiknyer... tgk pun rasa nak order juga. :)

meazrynn said...

kan2 cik mawar putih...jom kte order same2... :)

btw thanks ye singgah cni.. :)