Wednesday, 19 December 2012

Nasib Si Ikan Keli

Assalamualaikum.

Bagi menghilangkan rasa sedih pada masalah jerawat yang sedang melanda diri, aku nak cerita tentang ikan. Tapi bukan cerita happy tapi cerita sedih jugak. Laaaaa...

Aku sebenarnya rindu nak makan ikan keli. Ye ikan keli. Ikan keli memang favourite aku. Keli masak berlada. Fuh, sampai boss aku pun dah tahu dah. Kalau dia pergi pantry time lunch, mesti dia dah dapat agak lauk apa yang aku akan makan. 

Sumber : macik google
Tapi sejak aku pergi ke pasar besar dekat Seri Kembangan tu, aku jadi kesian. Kesian kat ikan keli. Haaaaa?? gila ke ape aku ni. Bukan2, aku kesian sebab dia kena siang hidup-hidup. Eh, memang la diorang siang hidup-hidup. Lagipun ikan keli memang susah nak mati kan.

Tu memang aku tahu, dan sebelum ni pun aku pernah nampak kat mana-mana pasaraya memang akan buat macam tu. Tapi entah kenapa, lepas balik dari pasar borong Seri Kembangan tu aku jadi camni. Aku tengok ikan keli tu menggeletik menunggu hayatnya habis aku jadi kesian. Ni la dia yang aku makan hari-hari kat opis. Oh no.

Sampai sekarang aku tak boleh nak makan ikan keli. Aku ingat aku dah cukup kuat nak makan ikan keli, tapi bila aku tengok ikan tu tekak aku automatik terus kata NO. Aih, bila la masalah aku ni nak berakhir.

Uhuk3.




4 comments:

bintanghati said...

adess .. febret..
sedapnya

meazrynn said...

puan bin..

kan2..feberet kite jugak..
tapi.....
uhuk3....

shezz said...

saya kalau bab makan ni..kurang dah kesian2...sya penah siang ikan idup2...tak tau la kak ryn pnh dgr ke tak ikan puyu..rilek je saya makan..hehe...

meazrynn said...

shezz:

hebat awak ek..hehe
alaa dulu sy pun ok je..tp ntah la sejak2 ni..smpai skang masih tak boleh nak makan keli lagi...uhuk3..:(
ikan puyu ek..mstilah pnah dga..kcik2 dulu slalu bkubang kt parit..heheheee...