Thursday, 6 December 2012

DIY Kad Kawin Ekspressss

Assalamualaikum.

Uhuk3, bersawang-sawang sudah MEA ni. Tak dan nak update, dengan balik kampung nya, ni pun semalam aku baru balik dari Kursus Teambuilding kat Melaka 3 hari. Memang penat tapi sangat seronok. Badan pun macam dedo-dedo (seram sejuk) jek ni, macam nak demam.

Cerita pasal kad kawin, aku terpaksa diy sendiri sebab kad kawin yang aku tempah tak siap lagi. Ahaaaiiii. Mak aku dah nak edar kat sedara mara kat kenduri kawin rumah sedara kat Kluang. So, aku pun buatlah dengan tanpa rasa bersalah. Kalau dah terdesak kan ape pun boleh. Hehe..

Ni la hasil DIY kad kawinku. Insan-insan terpilih je yang dapat ni. Hehe.

Taraaaaa...
Kertas coklat tu kertas recycle tau.
Aku kan PA, so banyak la simpan sampul2 surat coklat tu..
Potong potong dan tampal.
Jimat tak jimat.
Ni pulak sampulnye. Cute kan. Hehe.
Rubber stamp tu aku tempah kat Warta, Bangi. RM 28 je siap 2 hari. Memang puas hati tempah kat situ. Masa tempah tu aku lupa nak bawak design yang aku dah buat, tapi dia just tanya aku nak macam mana, saiz apa dan detail nak letak kat cop tu. Dalam 15 minit camtu dah siap design. 

Kad tu pun dah siap edar. Maaf ye sedara-sedaraku yang dapat kad DIY yang tak seberapa ni. Mesti diorang fikir sengkek nye aku buat kad sendiri kan. Hmmm, nak wat camne kan. Pasrah jek la.


7 comments:

adnil linda said...

chumel ap kad tuh..sampul pn lawa jugak...

meazrynn said...

adnil linda :

yeke..hehe..thanks ye..idea last minute..tp tulah macam kesian pulak kat diorang dpt kad cmni. uhuk3..

btw thanks ye singgah blog rynn.. :)

Nasuha said...

kreatif dan cntik kd khwin..

meazrynn said...
This comment has been removed by the author.
meazrynn said...

Nasuha :

Thanks ye.. :)

miss anies said...

salam kak nk tanye ape nama kedai ruberstam kt warta yg akak buat 2..?
thanks~

meazrynn said...

Salam Anies...

Alamak,akak lupe lak name kedai tu..tp kalau tak silap kt tingkat 2..kecik je kedainya..dekat2 dgn kedai2 telefon..sebelah kedai jual jamu..

harap dpt mmbantu ye...:)