Wednesday, 17 July 2013

Jom Bayar Zakat Fitrah

Assalamualaikum.

Hubby : Sayang dah bayar zakat tau. 

Aku : Sayang punya je ke. Ayang???

Hubby : Eh, Ayang bukan bayar sendiri ke? 

Aku : (Dalam hati sampai hati tak bayarkan isteri sekali) Hmmm...

Hubby : Hehe, Sayang dah bayarkanlah...

Aku : Hehe..yeke..maceh Sayang...(Alhamdulillah, untuk tahun ni dan tahun2 seterusnya)

Sebelum ni kan aku bayar sendiri, suka bayar last minute. Time-time tinggal berapa hari nak balik kampung baru aku terkejar-kejar cari Amil, biasanya kat Alamandalah. Hehe. So untuk tahun ni dan tahun-tahun seterusnya, aku dah tak payah risau. Hubby yang akan uruskan. Hihi....




***
Sebaik-baiknya menunaikan Zakat Fitrah di awal Ramadan bagi membolehkan agihan kepada golongan yang layak disempurnakan sebelum menjelang Hari Raya Aidil Fitri.


3 comments:

NM02 said...

tahun ni terasa nak pegi bayar kat opis zakat, b4 ni bayar kat kaunter yg bukak kat shopping mall je..

meazrynn said...

same la saye kak time bujang dulu..
sekali shopping bayar zakat..hehe

ni dah bersuami, suami bayar kat tempat kerja dia, ade bukak kaunter kat sne.. :)

Marou Apple Hijau said...

dah selesai bayar zakat..
amin..