Tuesday, 6 May 2014

Checkup 37 minggu

Assalamualaikum.

Semalam punya checkup, berat aku turun. Ah sudah. Sebelum ni naik punyalah cemerlang je kan sampai terlebih2 suda, tetiba semalam turun 800g dalam masa seminggu. Nurse sampai suruh aku timbang 2x, hihi..risau nurse tu dibuatnya. Aku cakap mungkin sebab result minggu lepas kot tu yang berat aku turun mendadak. Kan minggu lepas doc cakap baby aku besar sikit, terus aku jaga makan. Tapi takdalah aku tak makan terus cuma kurangkan sikit. Macam tu pulak resultnya. Nurse refer aku untuk jumpa doc.

Result jumpa doc pulak, Alhamdulillah doc kata takda apa. Suka aku dengan doc ni, detail betol dia scan baby aku. Doc ni India, minggu lepas doc melayu tu cek lebih kurang je. Hasil scan semua ok. Tapi berat baby naik lagi dari 2.988kg ke 3.125kg. Aik, macam mana berat baby naik berat aku boleh turun pulak ni. Doc kata normal untuk seminggu berat baby naik macam tu. Ok doc. Doc kata kalau dalam usia sekarang ni baby lebih dari 3.4kg tu memang kena risau lebih, takut susah nak melahirkan. Tapi sekarang masih dalam lingkungan selamat.

Ahhh stresssss (gaya Kang Gary), tapi pegawai opis aku cakap tak payah fikir2 sangat. Nanti kalau fikir2 memang kita akan stress. Fikir yang baik2 je, doa semoga semuanya dipermudahkan. Oh tenang sikit fikiran aku ni...


Mak Yong diusia kandungan 37 minggu. Hehe. Hubby cakap macam gergasi. Kuang asam kan.

Lepas checkup aku berlari ke Everly Hotel pulak untuk event Minggu Setiausaha kementerian aku. Nanti2 aku cerita pasal ni pulak ye..


4 comments:

misz sheyla said...

aik..berat baby naik berat mommy pulak turun..mmgboleh mcm tu ea...

meazrynn said...

misz sheyla,

entahla awak..tp tulah yg jadi kat saye..musykil jgk..tp doc ckp baby ok terus lega, cuma risau baby besooo... :)

Nurul Nadia said...

salam awak.. selepas ektopik.. ape pemakanan awak amalkan untuk hamil semula ye..

bintanghati said...

assalam azryn.. alhamdulillah awk dh hamil semula... tp skang ni mesti awk dh bersalin.. ker tgh pantang agaknya kan..tahniah ye :)