Tuesday, 6 May 2014

Pelam Harum Manis

Sebulan yang lepas kot, akak opis aku ada emel tanya ada sesiapa tak nak order pelam Harum Manis ni. Harga sekilo RM 23.00. Wow, macam mahal je. Katanya sekilo tu boleh dapat dalam 2 - 3 biji je. Gila tak, pelam 2 biji harga RM 23.00. Masuk mulut keluar jadi tut jugak kan. Heheheee. So aku pun ignore je emel tu. 

Tapi...minggu lepas tetiba aku rasa macam teringin gila kat pelam Harum Manis ni. Kan memang tengah musim dia sekarang, nak beli kat sini memang takdelah kan. Selalunya orang pos. So, aku pun teringat kat akak opis aku tu, aku tanya boleh tak nak order lagi. Sebab minggu tu dia dah nak balik kampung kat Perlis. Orang kata memang dah rezeki baby kan, memang akak opis aku tu ada spacekan order untuk aku. Memang ngam2 aku nak order 1kg dia spacekan 1kg untuk aku. Dia kata biasanya orang mengandung ni memang suka order last2 minute. Eh, yeke camtu. Heheheee...

So, semalam aku pun dah dapat pelam tu. Aku dapat 5 biji. Eh, banyak pulak kata aritu 2 - 3 biji je, sebab saiz pelam ni kecil sikit, tu yang jadi banyak. Ok jugak kan, puas sikit nak makan. Malam tadi releks2 sebelum tengok bola JDT lawan Pahang aku pun kopek pelam. Peh3, memang sedap gilooosss kate ko. Hehe.. Makan sampai pejam2 mata gitu, nikmat. Hubby pun teruja dengan keenakkan pelam Harum Manis ni. Patutlah harga dia mahal, sesuai dengan rasa dan bau dia yang mengancam. Korang patut cuba k.







3 comments:

misz sheyla said...

alaaaa...kalau nk order jugak kat akak office boleh???awak putrajaya kan??? dah lame nak..huhu tapi bukan ngidam la...saje teringin nak makan...

meazrynn said...

Misz sheyla,

ala awak, akak opis tu baru je balik dari kg..rasenye lame lagi nak balik lagi..takot dia balik dah takde musim dah..kalo awk ngidam bolehlah saya bagi sebijik..kite jumpa kat memane area putrajaya..awk pn preggy kan..takot ngidam.. :)

misz sheyla said...

la...ye ke???x mengidam pun..cuma nak merasa harum manis perlis..hihi tak pe la..xde rezeki la tu.. sebijik tak cukup nanti...hihhi...papepun mekasih...