Thursday, 6 June 2013

Dilema seorang adik

Assalamualaikum.

Aku dalam dilema sekarang ni. Akak aku mintak jadi penjamin untuk dia buat loan kereta. Hoho. Korang tahu jelah kan, risiko jadi penjamin, penjamin ni tanggungjawabnya sama macam peminjam. Kalau peminjam ok kira selamatlahkan, kalau peminjam buat hal masaklah si penjamin. Bukan aku tak percaya kat kakak sendiri, tapi entahlah. Tak tolong kakak sendiri, tolong kang takot akan datang sendiri jugak yang pening kepala.

Aku tanya adik beradik yang lain, diorang pun dilema macam aku jugak. Hahahhaaaa. Suami macam tak berapa nak setuju, yelah pape hal jadi kang dia jugak yang susah kan. Ya Allah, kau berilah aku petunjuk. 

Arghhhh..buruk no muka aku dalam dilema kan.
2 hari dah muka aku bertukar jadi macam ni.
Uhuk3. 



4 comments:

bintanghati said...

hai ryn mmmg rasa berat ati jg kan..
wlupn darah daging sendiri..
ckp je la kat akk, husband x bg ...hihii..

cik bin plak mgu lps hangin skit dgn mak cik bin, tibe2 ade org call nk minta info psl nama, ic, tmpt keje.. pastu upanya mak cik bin minta jd garantor utk bli air-cond.!huh..

bengang jg sbb mak cik bin bknnya nk call dlu tnya blh ke tidak kan?.. ni x,trs2 je petik nama cik bin.. lps je bdk kedai tu call bru cik bin call mak n tnye betul ke x..
erm, dgn berat ati bg jg la, wlu pn ati bengang n panasss.. sabor je laa .. nasib baik la mak n sekadar air-cond rm 1k lbh.. huhu..

meazrynn said...

cik bin ni macam tau2 je rin tengah jengah belog cik bin..tengok ade update tak..tapi takdok apo pun..bz ek.. :)

tulah kan..serba salah jadinya kan..tp cik bin ok lg tak bape bnyak..kalo rynn ni mau Rm50000++..takott..dah la makan taun..takot pape jadi..uhuk3..sakit kepala 2 3 ari fikir bnde ni...

bintanghati said...

hihihi... x rajin je sbnrnye nk update, rajin skodeng org je.. pastu tinggalkn komen.

tu la, mak cik bin psl air-cond je, x la mahal sgt..
tp kakak ryn tu, payah la jg nk bg..
so, kptsannya mcmmn?...
bg ke x?

meazrynn said...

hmmm, takde keputusan lagi la cik bin..
msih dalam dilema..uhuk3